OLIMP VITA-MIN PLUS MOTHER, 30 KAPSUL

 

1337936300

Izdelek je primeren za vsakodnevno uporabo:

  • Med nosečnostjo in dojenjem ter med načrtovanjem nosečnosti
  • Za dopolnjevanje pomanjkanja vitaminov in mineralov
  • Če se pojavi depresija, apatija ali poslabšano fizično in duševno stanje
  • V primerih neredne prehrane
  • Med uporabo prekomernih količin zdravil in nekaterih začimb in pijač (kava, cigareti, alkohol)
  • Po bolezni in med obdobjem okrevanja

Vita-min plus Mother je inovativna in kompleksna mešanica vitaminov in mineralov z visoko absorpcijo v obliki kelatov, ki med nosečnostjo in dojenjem zadovoljujejo povečane zahteve telesa po hranilnih mikroelementih. Formula je še dodatno obogatena z brusničnim izvlečkom (Vaccinium macrocarpon Ait.) in folno kislino, ki sodelujeta pri pravilni rasti tkiv med nosečnostjo in sta priporočeni v povečanem odmerku za vse ženske, ki načrtujejo zanositev, so noseče ali dojijo.

Znanstvena raziskava je pokazala da:

Vitamin A
– pomaga ohranjati zdravo kožo, dober vid in pravilno delovanje imunskega sistema. Podpira tudi vzdrževanje pravilnega metabolizma železa v telesu.Vitamin D- pomaga vzdrževati zdrave kosti in zobe, saj sodeluje pri vzdrževanju normalnih nivojev kalcija v telesu. Vitamin D tudi pomaga pri pravilnem delovanju mišic in imunskega sistema.


Vitamin E
– pomaga celice zaščititi pred oksidacijskim stresom oz. povečanem številu prostih radikalov.

Vitamin C – pomaga pri pravilnem delovanju imunskega in živčnega sistema in celice ščiti pred oksidacijskim stresom. Podpira tudi nastajanje kolagena, ki zagotavlja pravilno delovanje vezivnega tkiva, kože, zob in dlesni.

Vitamin B1 – sodeluje pri pravilnem delovanju živčnega sistema, energijskega metabolizma, delovanju srca in psiholoških funkcijah.

Vitamin B2 – sodeluje pri zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, ohranja zdravo kožo, pravilnem delovanju živčnega sistema in sluznice. Kot Vitamin A, podpira tudi zdrav metabolizem železa in dober vid.

Niacin – sodeluje pri zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, ohranja zdravo kožo in pravilno delovanje živčnega sistema in sluznic.

Vitamin B6 – ima mnogo pomembnih vlog v telesu, kot so: odgovoren je za pravilno delovanje beljakovinskega, glikogenskega in homocisteinskega metabolizma in pomaga pri nastajanju rdečih krvih celic ter pri pravilnem delovanju živčnega sistema. Vitamin B6 je en izmed B vitaminov, ki sodeluje pri uravnavanju hormonskega delovanja.

Folna kislina – je prisotna pri pravilni rasti tkiv med nosečnostjo.

Vitamin B12 – sodeluje pri nastajanju rdečih krvnih celic in pri vzdrževanju pravilnega energijskega metabolizma ter pri pravilnem delovanju živčnega sistema. Sodeluje pri zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Biotin – pomaga ohranjati zdrave lase in zdravo kožo ter zagotavlja pravilno delovanje sluznice.

Pantotenska kislina – sodeluje pri pravilni sintezi in metabolizmu Vitamina D in nekaterih živčnih prenašalcev, pomaga vzdrževati duševno zmogljivost na pravem nivoju.

Kalcij – je nujno potreben pri vzdrževanju zdravih kosti in zob. Dodatno podpira še pravilno delovanje mišic, živčnih prenašalcev in prebavnih encimov.

Magnezij – zmanjšuje utrujenost in izčrpanost ter pomaga vzdrževati pravilno delovanje živčnega sistema. Poleg tega zagotavlja še pravilno sintezo beljakovin in vzdržuje zdrave kosti in zobe.

Železo – je odgovorno za pravilni transport kisika po vsem telesu, pomaga pri nastajanju rdečih krvnih celic in hemoglobina in pri vzdrževanju močnega imunskega sistema.

Cink – ima mnogo pomembnih nalog: pomaga pri vzdrževanju zdravih kosti, las, nohtov in kože, vzdržuje imunski sistem ter zagotavlja pravilno sintezo beljakovin in DNA. Sodeluje tudi pri zagotavljanju zdravega reproduktivnega sistema, kar je pomembno za vse ženske, ki želijo zanositi.

Mangan – pomaga pri rasti vezivnega tkiva in ščiti pred prostimi radikali; njegova pravilna koncentracija zagotavlja vzdrževanje zdravih kosti.

Baker – pomaga pri pravilnem transportu železa po telesu in je pomembnen pri vzdrževanju barve las ter pigmentaciji kože.

Jod – podpira pravilno nastajanje hormonov v ščitnici in njeno pravilno delovanje, dodatno sodeluje tudi pri miselnih procesih.

POMEMBNO! Zaradi varnosti mater in otrok so minerali v izdelku Vita-min plus® Mama v obliki visoko kvalitetnih aminokislinskih kelatov Albion z visoko absorpcijo, vključno z železovim kelatom – FERROCHEL, ki se odlikuje po svoji visoki biološki vrednosti, ki je bila potrjena s strani več letne znanstvene raziskave.

NAVODILA ZA UPORABO

Priporočena uporaba: izdelek je namenjen ženskam med nosečnostjo, dojenjem in med načrtovanjem zanositve.

Priporočen dnevni odmerek: 1 kapsula enkrat dnevno, po glavnem obroku, pijte veliko vode, ali se posvetujte z zdravnikom.

SESTAVINE

Sestavine: vitamin A, vitamin D, vitamin E, vitamin C, vitamin B1, vitamin B2, niacin, vitamin B6, folna kislina, vitamin B12, biotin, pantotenska kislina, kalcij (Albion aminokislinski kelat), magnezij (Albion aminokislinski kelat ), železo (Albion aminokislinski kelat (Ferrochel)), cink (Albion aminokislinski kelat), mangan (Albion aminokislinski kelat), baker (Albion aminokislinski kelat), jod, izvleček brusnice (Vaccinium macrocarpon), od tega 10% proantocianidinov, mikrokristalna celuloza in celuloza v prahu (polnilne snovi), kromov dioksid, magnezijev stearat (sredstvo proti strjevanju), kapsula (želatina sestavina kapsulne ovojnice, pigment: 171)